Mi nők nagyon szeretünk nassolni. Sokszor büntudatunk van, ha megeszünk egy kis finomságot. Mostantól ne legyen! Egy recept, ami egészséges, finom és ehetjük bármikor! A mozgást e mellett is kell folytatni:-)
Csoki bonbon
Hozzávalók (16 db-hoz): 8 dkg aszalt szilva és áfonya vegyesen, 20 dkg keserű csokoládé (60-80%-os kakaó tartalommal), 1 mokkáskanál őrölt fahéj, fél mokkáskanál őrölt gyömbér, 1/3 mokkáskanál kurkuma, 2 evőkanál hidegen sajtolt lenmag vagy szőlőmag olaj
Az aszalt gyümölcsöket apróra vágjuk, és a jégkocka készítő mélyedéseibe helyezzük. A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk. A gőzről levéve hozzákeverjük a fűszereket és az olajat. A gyümölcsökre kanalazzuk. Pár órán át hideg helyen tárolva megszilárdítjuk újra. Ezután kiszedhető a formából.
Jó étvágyat kívánok!
Elérhetőségek:
Kisa Judit dietetikus (06 70/ 321 6618)
Weboldal:http://www.teljesertekuetelek.hu/programok.html
Szakmai blog:http://teljesertekutaplalkozas.blogspot.hu/
Facebook oldal:https://www.facebook.com/teljes.erteku.etelek