Kapros-túrós lepény

Nagymama után szabadon.......

Régen mindent szezonjában, az évszakokhoz igazodva ettek.

Nyári melegben sokszor volt nagymamánál egy kicsit „vastagabb” (táplálóbb) leves, és egy –akár édességnek is beillő – tésztaféle.

Sokszor csinált nagymama kapros-túrós lepényt amúgy kőttes tésztával.

Az volt a bajom vele, hogy vastag volt a tészta, vékonyabb a töltelék....., amúgy mindig mennyei volt az íze.

Megalkottam a gyorsan készíthető, szódabikarbónát tartalmazó (vékony) tésztás, vastag töltelékes változatot.

Jó étvágyat hozzá!

 Kapros-túrós lepény

 Hozzávalók a tésztához: 30 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt, 1 kiskanál szódabikarbóna, 6+2 dkg vaj, 0,5 dl hidegen sajtolt olaj, 5 evőkanál méz, 2-3 evőkanál tej

Hozzávalók a túrókrémhez: 75 dkg tehéntúró, 3 dl tejföl, 15 dkg méz, 4 tojás, 10+2 dkg kukoricadara, 1-2 csokor kapor

A liszthez hozzákeverjük a szódabikarbónát, olajat, a 6 dkg vajat, mézet. Annyi tejjel dolgozzuk össze, hogy kellemesen rugalmas tésztát kapjunk.

kisa Judit kaprós túrós.jpg

2 dkg vajjal kikenünk egy közepes méretű tepsit. A tésztát vékonyra nyújtjuk, beleterítjük a tepsibe, megszórjuk 2 dkg kukoricadarával.

A villával összetört túrót összekeverjük a tejföllel, a mézzel, a tojások sárgájával, 10 dkg kukoricadarával, és a megmosott, apróra vágott kaporral. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és lazán beleforgatjuk a masszába. A krémet rákenjük a tésztára. 200°C-ra előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük.

kisa judit kapros lepény.jpg

Ötlet: Langyosan vagy hidegen szebben szeletelhető.

Elérhetőségek

Kisa Judit dietetikus: 06-70/3216618
kisajudit@freemail.hu
 
ízelítő a júliusi tanfolyamokból:
07.09. hétfő 17.30-19.30 Bőrünk szépsége
Megdöbbentő információk egy natúr kozmetikumokat készítő szakembertől. Győrffy Zsuzsanna előadása.
Kóstolóval egybekötött hasznos információk. Részvételi díj: 500.- Ft (az ár az ÁFA-át nem tartalmazza)
Facebook oldalunk és a hozzá tartozó kérdőívünk (1 perc alatt kitölthető)
 
 

https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dEd0T1Z5N0NhWDMzdGZyOG42OTZ3c1E6MQ 

https://www.facebook.com/teljes.erteku.etelek

szakmai blogunk:

http://teljesertekutaplalkozas.blogspot.hu/

Címkék: Kapros túrós lepény teljes értékű ételek kérdőív bőr és táplálkozás

A bejegyzés trackback címe:

https://kisajudit.blog.hu/api/trackback/id/tr964598125

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása