A sárgaborsóval kapcsolatban a legtöbb embernek a sárgaborsó főzelék jut az eszébe. Jómagam hallottam már sárgaborsó gulyásról is. Nekem a kedvencem a sárgaborsókrém. Mindenkinek szívből ajánlom figyelmébe.
Sárgaborsókrém
Hozzávalók: 50 dkg sárgaborsó, ½ citrom leve, 2 tk. őrölt pirospaprika, 1 tk. só, 4-5 gerezd fokhagyma, 0, 5 dl hidegen sajtolt olaj
fontos a jó alapanyag
A sárgaborsót dupla mennyiségű enyhén sós vízben puhára főzünk. Ha kihűlt, citromlével, kevés őrölt paprikával, 4-5 gerezd fokhagymával, 0,5 dl hidegen sajtolt olajjal összeturmixoljuk. Kenyérre kenve fogyasztjuk.
ízesítéshez
Tipp:Ha a főzésnél túl lágy lett a sárgaborsó, kukoricadarával sűríthetjük, hogy krémes állagú legyen.
Előadás ajánló
08.14. kedd 17.30-19.30 Csontritkulás – Betegség? Állapot? Lehet rajta változtatni?
Érdekes információkat tartalmazó est. Kóstolóval egybekötött hasznos információk.
Részvételi díj: 500.- Ft (az ár az ÁFA-át nem tartalmazza)
Jelentkezem!
Elérhetőségek: