A sárgaborsóval kapcsolatban a legtöbb embernek a sárgaborsó főzelék jut az eszébe. Jómagam hallottam már sárgaborsó gulyásról is. Nekem a kedvencem a sárgaborsókrém. Mindenkinek szívből ajánlom figyelmébe.

Sárgaborsókrém

Hozzávalók: 50 dkg sárgaborsó, ½ citrom leve, 2 tk. őrölt pirospaprika, 1 tk. só, 4-5 gerezd fokhagyma, 0, 5 dl hidegen sajtolt olaj
sárga borsó Kisa Judit teljes értékű ételek.jpgfontos a jó alapanyag


A sárgaborsót dupla mennyiségű enyhén sós vízben puhára főzünk. Ha kihűlt, citromlével, kevés őrölt paprikával, 4-5 gerezd fokhagymával, 0,5 dl hidegen sajtolt olajjal összeturmixoljuk. Kenyérre kenve fogyasztjuk.

foki kisa judit.jpg ízesítéshez


Tipp:Ha a főzésnél túl lágy lett a sárgaborsó, kukoricadarával sűríthetjük, hogy krémes állagú legyen.

Előadás ajánló

08.14. kedd 17.30-19.30 Csontritkulás – Betegség? Állapot? Lehet rajta változtatni?
Érdekes információkat tartalmazó est. Kóstolóval egybekötött hasznos információk.
Részvételi díj: 500.- Ft (az ár az ÁFA-át nem tartalmazza)


Jelentkezem!

Elérhetőségek:

Kisa Judit dietetikus: 06-70/3216618
kisajudit@freemail.hu
weboldal: http://www.teljesertekuetelek.hu/programok.html

facebook oldal:https://www.facebook.com/teljes.erteku.etelek?ref=hl

Címkék: fokhagyma Sárgaborsókrém

A bejegyzés trackback címe:

https://kisajudit.blog.hu/api/trackback/id/tr994688081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása