Az emberek legtöbbje, mikor először hallja azt a nevet, hogy zabfagyi, érdekesen nézz rám. Nem igazán tudják összetenni, hogy miként hozható össze a zab a fagyival. Mindez nagyon egyszerű. Lássuk!
Tulajdonképpen csak egy zabkása, Úgy készül, hogy egy csésze zabpehelyhez három csésze vizet számítunk és kb. 8-10 perceg főzzük egy pici sóval.
A kihűlt kásából turmixgépben lédús gyümölccsel, mézzel vagy mazsolával és egy kevés kefirrel vagy joghurttal sűrű masszát keverhetünk. Üvegpoharakban darabolt gyümölccsel megrakva megfagyaszthatjuk. De turmixolás nélkül is rétegezhetjük vékonyan a kihűlt kását, közé darabolhatunk minden gyümölcsöt, megöntözhetjük mézzel, kefirrel, joghurttal, esetleg tejszínnel.
Tetejét mazsolával, szederrel díszíthetjük, vaníliás cukorral megszórhatjuk, pirított dióval díszíthetjük.
A fantáziának nincs határa!
Jó étvágyat kívánok!
Szolgáltatásaink: http://www.teljesertekuetelek.hu/szolgaltatasaink.html
Facebook oldal:https://www.facebook.com/teljes.erteku.etelek