Hétről hétre mutatok be egyszerű paraszti étkeket, amelyek el is készülnek a konyhámban...
Egyszerű alapanyagokból (amelyeket fel tudott volna használni a dédanyám is), gyorsan készíthető, a szó nemes értelmében tápláló étkek ezek...
Nem „csak találtam vagy kigondoltam valamit, megfőzőm, és feldobom a blogra”, de nem is a „menjünk vidékre, a vidék ízeit felkutatni, milyen sütit süt ma Piroska néni, jó sok cukorral, margarinnal, fehér liszttel...” konyha ahova tévedtél.
Ez tudatosan, következetesen, egyszerűen tápláló.
Slambuc – egy kis módosítással
Hozzávalók két főre: 6 dkg szalonna, egy közepes fej vöröshagyma (nekem egy darabka pórém volt otthon, amit szerettem volna elhasználni), 30 dkg tisztított burgonya, 1 teáskanál só, 1 teáskanál őrölt piros paprika (én Bio Berta pirospaprikás fűszerkeveréket használtam)
Az első, amit igyekeztem bio minőségűre cserélni a konyhámban a fűszerek zöme volt.
Lássuk az elkészítést!
A vékony csíkokra vágott szalonna zsírját kiolvasztottam, rátettem a száraztésztát, az aprított hagymát, és együtt pirítottam. Rákerült a fűszer, és víz, amennyi ellepte a tésztát. Majd belekevertem a nagy lyukú reszelőn lereszelt burgonyát, sót. Fedő alatt főtt-párolódott, persze sűrűn kevergetni kellett. A vizet időnként pótoltam. 15 percnyi főzés után elkészült.
Laktató étel, de mindenképpen együnk hozzá valamilyen salátát.
A magam részéről friss, zöld leveleket öntöttem le joghurtos öntettel.
Az arány is fontos!
Legalább akkora kupac legyen a saláta, mint a főétel.
Jó étvágyat!
Egyalkalmas tanfolyam:
05.29. Kedd 17:00-19:00 | Emésztőrendszerünk egészsége, védelme, táplálkozás-diéta |
Egy problémakör újfajta, érdekes megközelítése.
Kóstolóval egybekötött előadás.
Részvételi díj: 500 Ft/fő (az ár az ÁFA-át nem tartalmazza)
Jelentkezem!
további elérhetőségek:
Telefonszámom: 06703216618
Weboldal:www.teljesertekuetelek.hu/
Szakmai blog:teljesertekutaplalkozas.blogspot.com/
Facebook oldal:www.facebook.com/teljes.erteku.etelek