Sokat gondolkodtam, hogy ezt a receptemet megosszam e veletek. Miért? Bármikor kiejtetem a számon azt, hogy káposztás palacsinta, mindenki érdekesen néz rám. Pedig ez a palacsinta is finom és egészséges.
Hozzávalók: 30 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt, 3 tojás, só, 7-8 dl szóda- v. ásványvíz, 0,5 dl olaj, 60dkg édes káposzta (torzsa nélkül), 2 evőkanál.olaj, 1 teáskanál méz, 1 teáskanál só, 1 teáskanál borsikafű, 1 teáskanál szárított kapor, 10 dkg Trappista sajt
A káposztát olajon a mézzel lepirítjuk, sóval, borsikafűvel és kaporral fűszerezünk. A lisztből és a tojásokból a szódavízzel sűrű palacsintatésztát keverünk. Beletesszük a pirított káposztát, ha kell, még kicsit sózzuk, s hozzákeverjük a 1/2 dl olajat.
Palacsintasütőben - amit olajjal kenünk ki - fedő alatt vastagabb lapokat sütünk. Sütés közben megfordítjuk, hogy mindkét oldala jól átsüljön. Egymásra csúsztatjuk, s a rétegek közé reszelt sajtot teszünk - tortaként szeletelhető.
Jó étvágyat kívánok!
Ízelítő a tanfolyamainkból
07.09. Hétfő 17.30-19.30 Bőrünk szépsége – megdöbbentő információk egy natúrkozmetikumokat készítő szakembertől.
Kóstolóval egybekötött hasznos információk.
Részvételi díj: 500.- Ft (az ár az ÁFA-át nem tartalmazza)
Jelentkezem!
07.11. Szerda 17.30-19.30 A vegetarianizmus formái – érdekes információk egy táplálkozási formáról.
Kóstolóval egybekötött hasznos információk.
Részvételi díj: 500.- Ft (az ár az ÁFA-át nem tartalmazza)
Jelentkezem!