A múlt héten szombaton újabb meghívást kaptam egy egészségnapra. Sokat gondolkodtam, mit is készítsek. Legyen, finom, egészséges és az egészségügyi előírásoknak is feleljen meg. Higgyétek el nem könnyű. mindezeknek megfelelni.. A végső döntést a pénteki napom határozta meg, mikor ültem a dugóban hazafelé :-). Miket készítettem az egészségnapra? Nézzétek meg!
Nyuszi tál
Madarak csemegéje
Őszi kertek királynője: az Ajvár
AJVÁR
Hozzávalók:
2 kg vastag húsú paradicsompaprika, 1 kg padlizsán, 4 dl olaj, 1 fej fokhagyma, só, cukor és ecet ízlés szerint
Elkészítés:
A padlizsánt addig sütöm a forró sütőben, amíg a héja megfeketedik, majd fakéssel vagy műanyag késsel meghámozom. A zöldpaprikát ugyancsak annyira megsütöm, hogy a héjukat könnyen lehúzhassam. Kicsumázom, majd hámozott padlizsánnal együtt favillával összetöröm. 3,5 dl olajjal addig főzöm, amíg teljesen pépessé válik, közben ízlés szerint sózom, cukrozom, és beleöntöm apránként az ecetet. Ezután hozzáadom a megtisztított és zúzott fokhagymát, majd még egyszer fölforralom. Jól kiforrázott és lecsöpögtetett kicsi üvegekbe töltöm, rácsurgatok egy kiskanálnyit a maradék olajból és légmentesen lekötöm.
Ízelítő a júniusi programokból
06.05. 17.30-19.30 INZULINREZISZTENCIA, cukorbetegség
06.20. 17.30-19.30 INZULINREZISZTENCIA, cukorbetegség
Kóstolóval egybekötött hasznos információk.
Részvételi díj: 500Ft (az ár az ÁFA-át nem tartalmazza)
Jelentkezem!
06.15 17.30-19.30 Nyári praktikák
06.26 17.30-19.30 Nyári praktikák
Kóstolóval egybekötött hasznos információk.
Részvételi díj: 500Ft (az ár az ÁFA-át nem tartalmazza)
Jelentkezem!
Elérhetőségek
M: 06703216618
Weboldal:www.teljesertekuetelek.hu/
Szakmai blog:teljesertekutaplalkozas.blogspot.com/
Facebook oldal:www.facebook.com/teljes.erteku.etelek