Gyerekkorom nagy kedvence volt a túrógombóc. Amikor csak lehetett, mindig ezt kértem ebédre. Mikor megnőttem és már saját magamnak készítettem el ezt a finom étket egy picit változtattam az alap recepten. Milyen lett ? Próbáld ki te is.
Kukoricás túrógombóc Kisa Juci konyhájából
Hozzávalók: 15 dkg (=2 dl) kukoricadara, 25 dkg félzsíros tehéntúró, méz, dió, mandula, vagy mák
A kukoricadarát ½ liter forrásban lévő vízbe habarjuk habverővel, majd fakanállal kavargatva kis lángon egészen sűrűre főzzük. Még forrón belekeverjük a villával összetört túrót. Két kanál segítségével galuskákat formázhatunk a masszából, amíg még forró. Ha kicsit kihűlt vizes kézzel formázhatjuk meg a gombócokat. Fogyaszthatjuk hagyományos gombócként, morzsába forgatva, de tálalhatjuk darabolt dióval, mandulával, vagy őrölt mákkal. Tálalás előtt közvetlenül mézzel, vagy mézes öntettel locsoljuk meg.
Tipp: Natúr formában köretként is finom zöldségételek vagy mártásos húsok mellé.
Bónusz recept
Egészségmegőrző házi gyümölcsjoghurt
Hozzávalók: ½ liter natúr joghurt, 20–25 dkg apróra vágott gyümölcs (friss, mirelit), 6-8 dkg méz (=3 evőkanál méz), 1 kávéskanál őrölt fahéj, vagy 1 evőkanál apróra vágott citromfű, vagy 1 evőkanál apróra vágott menta
A hozzávalókat jól elkeverjük.
Jó étvágyat kívánok!
Elérhetőségek:
Kisa Judit dietetikus
+36-70-321-66-18 | judit@teljesertekuetelek.hu
weboldal/programjaink
http://www.teljesertekuetelek.hu/programok.html
szakmai blogunk:
http://teljesertekutaplalkozas.blogspot.hu/
facebook oldalunk
http://www.facebook.com/teljes.erteku.etelek