Feles Kenyér recept

Hozzávalók: 2,5 dkg élesztő, 1 dl langyos víz, 25 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt, 25 dkg fehér búzaliszt, 2-3 tk. só, 1 kk. köménymag, 2ek. lenmag, 2 ek. szezámmag, 3-4 dl víz, 2 ek. hidegen sajtolt olaj

Az élesztőt 0,5 dl langyos vízben feloldjuk. A dagasztó tálba beletesszük a lisztet, a sót, a köménymagot, az olajos magvakat, a feloldott élesztőt, és a maradék langyos vizet is hozzáöntjük. (Célszerű a kimért langyos vízből 0,5 dl-t tartalékolni, mert nem minden lisztnek egyforma a vízfelvevő képessége).
 

Az alapanyagokat alaposan összegyúrjuk. Amikor az edény falától elváló masszát kapunk, akkor dagasztjuk hozzá az olajat. Kb. ½ órán át langyos helyen kelesztjük, majd átgyúrjuk, és kiolajozott formába tesszük (pl. őzgerinc) ahol újabb ½ órát kelesztjük.
 

Sütési idő: hideg sütőben kezdve 15 perc közepes hőfokon (gáz: 4-es fokozat, villany: 200 Celsius fok), 15 perc magas hőfokon (gáz: 8-as fokozat, villany: 240 Celsius fok), majd ismét 15 perc közepes hőfok.

 

 


Kenyérsütő tanfolyamaim:

04.21. Szombat 14.00-18.00 | Világ kenyerei |
A kenyér minden kultúrában táplálkozási alap. Érdekes színesítése lehet mindennapjainknak, ha különféle ízesítésű és formájú kenyeret tudunk varázsolni az asztalra. Aki elsajátítja a Foccacia, a Baguette és a zsebes Pita készítésének fortélyait, az garantáltan sikert arat családi és baráti körben egyaránt. Magunk készített krémekkel és salátával kóstoljuk meg ezeket a különlegességeket.
Részvételi díj: 5500 Ft/fő (az ár az ÁFA-át nem tartalmazza)

Jelentkezem!

05.31.  16.30-19.30 Csütörtök | Világ kenyerei  - őstönköly lisztből |


A kenyér minden kultúrában táplálkozási alap.
Érdekes színesítése lehet mindennapjainknak, ha különféle ízesítésű és formájú kenyeret tudunk varázsolni az asztalra.
Aki elsajátítja a Foccacia, a Baguette és a zsebes Pita készítésének fortélyait, az garantáltan sikert arat családi és baráti körben egyaránt.
Magunk készített krémekkel és alátával kóstoljuk meg ezeket a különlegességeket.
Tökéletes vacsora lesz az est vége, és gondolunk az otthon maradottakra is!

Részvételi díj:  5500 Ft/fő (az ár az ÁFA-át nem tartalmazza)

Jelentkezem!

További információk:

Kisa Judit dietetikus
+36-70-321-66-18 | judit@teljesertekuetelek.hu

teljesertekuetelek.hu

 

Címkék: kenyér recept otthon teljes liszt kenyérsütés kiőrlésű

A bejegyzés trackback címe:

https://kisajudit.blog.hu/api/trackback/id/tr14453725

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása