Milyen növény látható a képen?
Most van a szezonja és legtöbben nyersen fogyasztják.
Találkozhatunk olyanokkal, akik pogácsába vagy kenyérbe használják fel.
Ez a növény a medvehagyma.
Medvehagymás lepénykenyér
Hozzávalók:
50 dkg teljes kiőrlésű (tönköly) búzaliszt, 3 dkg élesztő, 2 csapott kiskanál só,4 dl langyos víz,12 dkg krémfehér sajt, 1 dl hidegen sajtolt olívaolaj, 10-12 medvehagyma levél, darabka házi kolbász
Elkészítés
A liszthez adjuk a sót, a csíkokra vágott medvehagyma leveleket. Az élesztőt 1deci langyos vízben feloldjuk, ezt is a lisztbe öntjük. Folyamatosan langyos vizet adagolva lágy tésztát dagasztunk, majd összegyúrjuk még 4 evőkanál olajjal is. 30 percig letakarva pihentetjük. Ezután átgyúrjuk, majd egy nagyobb kiolajozott tepsibe nyomkodjuk, 1 evőkanálnyi olajjal meglocsoljuk, beterítjük a felkockázott sajt és kolbász darabokkal. 10 percig kelni hagyjuk. Utána 200°C-ra állított sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
Tipp: Én sütőpapírt használok a tepsibe, könnyebben tisztán tartható lesz így. A sütőpapír vásárlásánál fontos, hogy szilikonos legyen!
Ha először olajozza be az ember a papírt, és utána dagasztja át a tésztát, akkor nem ragad a kezéhez a lágy massza.
Ha tetszett a recept és szeretnél velem beszélgetni vagy sütögetni, ajánlom figyelmedbe tanfolyamaimat.
05.31. 16.30-19.30 Világ kenyerei - Őstönköly lisztből
A kenyér minden kultúrában táplálkozási alap.
Érdekes színesítése lehet mindennapjainknak, ha különféle ízesítés? és formájú kenyeret tudunk varázsolni az asztalra.
Aki elsajátítja a Foccacia, a Baguette és a zsebes Pita készítésének fortélyait, az garantáltan sikert arat családi és baráti körben egyaránt.
Magunk készített krémekkel és salátával kóstoljuk meg ezeket a különlegességeket.
Tökéletes vacsora lesz az est vége, és gondolunk az otthon maradottakra is!
Részvételi díj: 5500 Ft/fő (az ár az ÁFA-át nem tartalmazza)
Jelentkezem!
Elérhetőségeink
mobil:06703216618
weboldal:www.teljesertekuetelek.hu/
szakmai blogunk:teljesertekutaplalkozas.blogspot.com/