Mákos kevert süti
Sokan úgy gondolják, hogy egy sütemény elkészítése nagyon sok időt és energiát ölel fel. Nekik ajánlom a következő receptet.
Hozzávalók: 5 dkg mandula, 10 dkg mák, 25 dkg szilva, 25 dkg teljes kiőrlésű (tönköly) liszt, 6-7 evőkanál méz, 1 dl tejszín, 1 mokkáskanál őrölt fahéj, 2 tojás, 1 kiskanál szódabikarbóna, ½ bio citrom reszelt héja, 2 dkg vaj vagy 2 evőkanál hidegen sajtolt olaj a tepsi kikenéséhez
Elkészítés:
A mandulát és a mákot ledaráljuk. A szilvát megmossuk, kimagozzuk, és 1,5-2 dl vízzel turmixoljuk. Minden alkotórészt egy tálban összekeverünk. Vajjal, vagy olajjal kikent közepes méretű tepsibe öntjük. 180C°-ra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük.
Ugye nem is olyan nagy ördöngösség:-)
Ha szívesen készítenél velem más sütit is, akkor szívesen várlak a következő tanfolyamon.
05.10. Csütörtök 16.30-19.30 | Házi péksütemény sütés őstönköly lisztből | KISA JUDIT
Finom édes vagy sós Croissant? Bagel? Búrkifli? Kenyér ropi?
Természetesen minőségi alapanyagokból, az egészség jegyében.
Egyik elkészítése sem ördöngősség! Pár trükk és praktika, egy kis idő, jó alapanyagok, és máris tálalható mindegyik! Tökéletes vacsora lesz az est vége, és gondolunk az otthon maradottakra is!
Részvételi díj: 5500 Ft/fő (az ár az ÁFA-át nem tartalmazza)
Jelentkezem!
Weboldalunk:www.teljesertekuetelek.hu/
Szakmai blogunk:teljesertekutaplalkozas.blogspot.com/
Facebook oldalunk:www.facebook.com/teljes.erteku.etelek